Schimmelnagels

Schimmelnagels

Nagel(s) die er niet gezond uitzien, ik kom dit vaak tegen in allerlei vormen. In het algemeen noemt men een nagel die dikker en /of verkleurd is een kalknagel. De pedicure heeft voor iedere soort van verandering een aparte benaming een behandel aanpak.


Helaas komt het met regelmaat voor dat de verandering van de nagel niet alleen een schimmelinfectie betreft en dat er ook andere onderliggende oorzaken zijn en de schimmelinfectie een gevolg is. Denk hierbij aan bepaalde medicatie, slechtere doorbloeding, veelvuldig trauma aan de nagel en het te kort knippen van de nagels.
Het nagelbed en de nagel kunnen beschadigd raken, dit is vaak een onomkeerbaar proces. De nagel kan verdikken, loslaten en brosser worden. Dit maakt de nagel en het onderliggende nagelbed kwetsbaarder en vatbaarder voor infecties zoals schimmel, gisten en bacteriën.
De infectie is te behandelen met tinctuur, een crème en specifieke behandelingen die de infectie doelgericht aanpakken. De oorzaak van de verandering in groei en vorm is dat vaak niet, denk hierbij aan een verslechterde doorbloeding bij het ouder worden. Wel kan een goede pedicure behandeling er voor zorgen dat de nagel(s) er beter uitzien en minder klachten geven.
Ook het gebruik van schimmelwerende spray, dagelijks schonen sokken dragen en niet op blote voeten lopen helpen hierin. Niks geeft 100% garantie enkel vanuit mijn praktijk ervaring is een ding zeker het voorkomen van nagelproblemen is makkelijker dan het genezen ervan!

tae pedicure

Tolplaats 15
3831 JR
Leusden

06-12335236

info@taepedicure.nl

KVK: 37152638
BTW: NL002089303B87